Semnificația aruncării buchetului o știe fiecare domnișoară dornica să se așeze în linie în spatele miresei pentru a-i veni rândul la căsătorie. Se mai spune că mirosul florilor alungă spiritele rele, că buchetul ar aduce noroc celei care îl prinde și că ar semnifica fericire.

 

Ideea acestui articol a pornit de la faptul că foarte des am fost martor la „accidente” în momentul aruncării buchetului. În plus fiecare a doua mireasă mă întreabă cum să facă acest moment mai interesant.

Deseori în euforia momentului mireasa nu ia în calcul înălțimea tavanului sălii de nuntă. Și de aici până la servitoarea cu mătură și fărașul care culege buchetul de mireasa e un mic pas. Deci, înainte de a  arunca buchetul, dragă mireasă, privește în sus și calculează distanța până la tavan și lustre. Aminteșteți toate formule matematice din școală și indiferent pe care ai sa o aplici îți recomand să stai mai aproape de domnișoare și astfel nu vei fi nevoită să arunci buchetul prea sus pentru a avea o traiectorie corectă.

Felul în care se aruncă buchetul rămâne la aprecierea fiecărei mirese: prin răsucire, cu sau fără suspans (de exemplu, doar la a treia numărătoare de „1, 2, 3 si …”).

 

Dacă ții mult la buchetul tău și dorești să îl păstrezi ca amintire, atunci va trebui să ai un „buchet-dublură”. Acest „buchet de aruncat” va fi cu siguranță unul mai simplu și mai ieftin, pe care îl poți comanda împreună cu cel principal ori îl poți compune pe loc din florile primite de la invitați (cere ajutorul coordonatorului tău).

 

Dar și aici sunt variante: buchetul întreg și buchetul care se descompune (în 3 sau mai multe buchetele) pentru ca să prindă mai multe domnișoare o parte din buchetul tău, ce este o surpriză plăcută și pentru domnișoare dar și pentru oaspeții în general. Dacă faci alegerea pentru un buchet întreg oricum poți aplica „jocul cu panglici” legate de buchet și doar o singură domnișoara va fi cea norocoasă.

 

Să zicem că în general nu-ți place ideea să arunci buchetul de mireasă, atunci mai ai alte alternative, de exemplu:

Inițiază un dans de cuplu transformat într-un joc. La începutul melodiei se poate anunța momentul și din 10 în 10 secunde se vor face anunțuri de genul: „Sa rămână pe ringul de dans cuplurile care sunt împreună de un an”, apoi „de doi ani” și tot așa până ce rămâne pe ringul de dans cuplul ce este de cel mai mult timp împreună. Astfel, poți dărui buchetul tău de mireasa acelei doamne în semn de admirație pentru durata relației lor.


Organizează un dans al domnișoarelor, așa-zisă hora fetelor. Domnișoarele au la dispoziție o melodie să danseze în jurul tău, iar la final, fiind legată la ochi, vei allege la întămplare una dintre ele să îi dăruiești buchetul.

Organizează o tombolă cu biletele scrise cu numele tuturor domnișoarelor prezente la nuntă. Vei extrage astfel numele „câștigătoarei” buchetului.

Posibil să nu dorești vreun moment special cu buchetul tău și poate nici nu dorești să-l păstrezi. E simplu! Dăruiește buchetul de mireasă unei persoane dragi prezente la nunta, fara a face neapărat public acest moment. Orice ai alege – este exact cum trebuie să fie. E nunta, deci regulile tale!

 

Aurelia Gândea – event planner ag.AURA   

Tel.: 069 80 30 80